A VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon a filmeké volt a főszerep, de az ifjúság is megmutathatta tudását a Diákfotó pályázat keretein belül. Ide felső tagozatos és középiskolás tanulók nevezhettek, egyéni vagy csoportos kategóriában. Nagyon sokan éltek is a lehetőséggel, ami több ezer beküldött pályamunkát eredményezett, nagy munka elé állítva a döntéshozókat.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga a választásnál, hiszen a nevezők fiatal koruk ellenére rendkívül színvonalas fényképeket küldtek be. A díjazott alkotásokról senki sem mondaná meg első ránézésre, hogy nem egy profi fotós készítette őket. Az egyéni kategória első helyezettje Bácsik Máté lett, aki egy remek pillanatban örökítette meg egy madár landolását. A csoportos kategóriát Kártyás Gergő vezetésével a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium 10A osztálya nyerte a sokatmondó „Merengés” című képpel. A többi helyezett is egytől egyig kiváló fotóval képviselte magát, mindegyik képből sugárzik a természet és az élővilág szeretete, tisztelete.

A nyertesek többek között GoPro-val és osztálykirándulással gazdagodtak, mi pedig reméljük, hogy jövőre is ilyen sok ifjú tehetség fogja magát képviselni a Diákfotó pályázaton!

A nyertes műveket az alábbi linken tekinthetik meg:

https://naturefestandfilm.com/diakfoto/