Várjuk a Kárpát-medence általános iskola felső tagozatos és középiskolás magyarajkú diákjainak természetfotóit az alábbi kategóriákban:
Általános természetfotó kategória és „Ember és víz” kategória

Általános természetfotó és
„Ember és víz” kategóriák

Egy pályázó összesen 5 alkotást küldhet be. A Kék Bolygó kategórián kívüli fődíja: 2 millió Ft értékű ifjúsági természetfotós ösztöndíj Ugyanazon kép mindkét kategóriában nem küldhető be. Olyan képeket várunk, amelyek akár magát a tájat, akár a vadvilágot, rovarvilágot, természetes élőhelyeket, ember és természet kapcsolatát mutatják be művészi igénnyel. A zsűri kifejezetten értékeli az ötletet, az újszerű látásmódot, a képi megvalósítás egyediségét.
A beérkezett képeket gyermekzsűri szűri elő, és Radisics Milán természetfotós bírálja el. A pályázaton való részvétel ingyenes.

BEADÁSI HATÁRIDŐ:
2023. április 30.

A kiválasztott pályaművek bemutatásra kerülnek a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztiválon!

DÍJAK

Általános természetfotó kategória

  • 1. helyezett – 1 db Hohem iSteady M6 stabilizátor és egy alkalmas terepgyakorlat Radisics Milán természetfotóssal
  • 2. helyezett – 1 db LAMAX X9.2 akciókamera (LMXX92) sport videókamera, akciókamera
  • 3. helyezett – 1 db AVerMedia ExtremeCap UVC Videó stream Rögzítő Digitalizáló kártya

„Ember és víz” kategória

  • 1. helyezett – 1 db Hohem iSteady M6 stabilizátor és egy alkalmas terepgyakorlat Radisics Milán természetfotóssal
  • 2. helyezett – 1 db LAMAX X9.2 akciókamera (LMXX92) sport videókamera, akciókamera
  • 3. helyezett – 1 db AVerMedia ExtremeCap UVC Videó stream Rögzítő Digitalizáló kártya

KÖVETELMÉNYEK

A kiíró olyan fotókat vár, amelyek a természet szépségét, értékét, művészi aspektusból láttatják, érzékeltetik a természettel való kapcsolatunkat. Ebbe beletartozhat a természetfotó, de az olyan alkotás is, ami sokkoló, figyelemfelkeltő és elgondolkodtató.
A fotók felbontását, méretezését a kiíró nem kívánja meghatározni, ezzel hangsúlyozva, hogy ne a technika, hanem a kreativitás, az ötletesség legyen a mozgatórugó. Ugyanakkor fontos, hogy az elektronikus formában beküldött fotók jó minőségűek, nyomtatásra alkalmasak legyenek. A beküldött pályamunkák mérete minimum 2 MB legyen. A fotókat JPG formátumban kérjük beküldeni.

A fájl neve a következő formátumot kövesse: palyazoneve_kategorianeve_ kepcime.jpg

Pl.: kovacspeter_altalanostermeszetfoto_telihangulat.jpg

A nevezés során egy e-mail címet egyszer lehetséges regisztrálni, így aki mind a két pályázaton részt szeretne venni, annak ezt két külön e-mail címről kell megtennie.

A zsűrizett és kiállításra, bemutatásra javasolt fotók megtekinthetők lesznek a 2023. évi Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál ideje alatt. A fotók benyújtása egyidejűleg hozzájárulást jelent ahhoz, hogy a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány rendezvényein a fotókat a szerző feltüntetése mellett akár digitális, akár papír formában közzétegye, felhasználja.

A pályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására 2023. május 20-án, a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál díjátadóján kerül sor a Gödöllői Királyi Kastélyban.

Nevezni kizárólag elektronikusan, a teljes körűen kitöltött online nevezési lap beküldésével lehet a www.naturfestandfilm.com oldalon. A pályázónak minden fotó mellé leírást kell mellékelni, amely tartalmazza a készítés időpontját, helyszínét, valamint a kép címét. A kiíró fenntartja a jogot, hogy a pályázatokat saját szempontjai alapján megszűrje, és a pályázatban szereplő témától jelentősen eltérő, illetve oda nem illő pályázatokat külön értesítés nélkül kizárja. A pályaműveket a kiíró felhasználhatja a későbbi, a Fesztivált és annak programjait népszerűsítő kommunikációjában.
Jó fotózást kívánnak a Szervezők!