Filmszemlék 2023

A Fesztivál keretein belül kettő filmszemle Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemle, valamint a Kárpát-medence Természet Értékei Filmszemle – kerül meghirdetésre.

Mindkét filmszemle minden kategóriájának első helyezettje 500 euró összegű pénzjutalomban és egy tárgynyereményben részesül, továbbá a pályázók eséllyel indulnak a Kék Bolygó Alapítvány 1,5 millió forintos kategórián kívüli különdíjáért.
A díjakkal kapcsolatos további információk a Nevezési szabályzatban találhatóak.

A FESZTIVÁL IDEI TEMATIKÁJA:

VÍZ-HANGOK

Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemle

A Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemlére a következő három kategóriában lehetett nevezni: Természetfilm, Rövidfilm, valamint Rajz- és animációs film.

A Kiíró magyar és nemzetközi alkotásokat egyaránt vár ebben a Filmszemlében magyar (angol felirattal ellátva), illetve angol nyelven.

A Kiíró a természet- vagy környezetvédelmet, a természet és az ember kapcsolatát, a fenntarthatóságot és a klímavédelmet bemutató, valamint a tudományos ismeretterjesztés témakörben vár színvonalas alkotásokat, amelyek a 40 perces időtartamot meghaladják.

Szintén természet- és környezetvédelmi vonatkozású, természettel kapcsolatos tematikájú alkotásokkal lehet pályázni ebbe a kategóriába. Fontos, hogy a filmek a 40 perc időtartamot nem haladhatják meg.

A Kiíró rajz- és animációs filmeket vár ide, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Időkorlát nincs meghatározva, viszont a tematika mindenképp kell, hogy egyezzen a természet- és környezetvédelemmel, a természetet felölelő témakörökkel.

Nevezési szabályzat Jelentkezés

Kárpát-medence Természeti Értékei Filmszemle

A Kárpát-medence Természet Értékei Filmszemlére a következő három kategóriában lehetett nevezni: Természetfilm, Rövidfilm, valamint Third Eye

A Kiíró magyar és nemzetközi alkotásokat egyaránt vár ebben a Filmszemlében magyar (angol felirattal ellátva), illetve angol nyelven.

A Kiíró a természet- vagy környezetvédelmet, a fenntarthatóságot, a hagyományőrzést, a tájban élő embert és a természetet bemutató témakörökben vár színvonalas alkotásokat, amelyek a Kárpát-medencében/-medencéről készültek. A filmek minimum 40 perces időtartamúak lehetnek.

Maximum 40 perc hosszúságú alkotások nevezhetőek, amelyek szintén a természet- vagy környezetvédelemről, a hagyományőrzésről, a tájban élő emberről és a természetről szólnak a Kárpát-medencében.

A Third Eye kategóriába magyar és nemzetközi amatőrfilmes produkciókkal lehet nevezni, akár telefonnal készített, vágatlan etűdők formájában, de kizárólag természet- vagy környezetvédelem témakörben. Maximum 5 perc hosszúságú angol vagy magyar nyelvű (angol felirattal) alkotások nevezhetőek.

Nevezési szabályzat Jelentkezés