DIÁKFOTÓ 2022

Keressük 2022 ifjú természetfotósát! Ha úgy érzed, ez a felhívás Neked szól, jelentkezz a diákfotó pályázatunkra! Ha pedig több osztálytársad is rajong a természetfotózásért, akkor nevezz be az osztályoddal! Az értékes tárgynyeremények mellett osztálykirándulást is nyerhettek.

A pályázatra olyan művészi igénnyel készített fotókat várunk, amelyek – többek között – a tájat, a vadvilágot, a rovarvilágot, a természetes élőhelyeket, a flórát és a faunát, az ember és a természet kapcsolatát mutatják be. Ezenfelül olyan alkotásokat keres a Kiíró, amelyek a természet szépségét művészi aspektusból láttatják, és érzékeltetik az ember jelenlétét a természetben. Ebbe beletartozhat a természetfotó, és a figyelemfelkeltő, elgondolkodtató alkotás is.

A zsűri kifejezetten értékeli a kreatív ötleteket, az újszerű látásmódot, a képi megvalósítás egyediségét. A beérkezett képeket egy háromtagú zsűri bírálja el, amelynek Máté Bence, a világhírű magyar természetfotós az elnöke. A pályázaton való részvétel ingyenes.

BEADÁSI HATÁRIDŐ: 2022. április 20.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK:

A diákfotó pályázatra a Kárpát-medence általános iskola felső tagozatos és középiskolás, magyarajkú diákjai nevezhetnek, csoportos és egyéni kategóriában. Ugyanaz a kép mind a kettő kategóriába nem küldhető be, viszont egy diák különböző képekkel nevezhet mindkét kategóriába.

Csoportos kategória:

A csoportos kategóriában osztályok indulhatnak, osztályonként maximum 10 fotóval lehet pályázni. A csoportos kategória díjazása:

🥇 I. díj:

1 napos osztálykirándulás, értékes tárgynyeremény a nyertes kép készítőjének

🥈 II. díj:

1 napos osztálykirándulás, értékes tárgynyeremény a nyertes kép készítőjének

🥉 III. díj:

Kirándulás a Természettudományi Múzeumba, értékes tárgynyeremény a nyertes kép készítőjének

Egyéni kategória:

Ebben a kategóriában egyénileg lehet indulni, egy pályázó összesen 5 alkotást küldhet be.

🥇 I. díj:

GoPro kamera és értékes tárgynyeremény

🥈 II. díj:

GoPro kamera és értékes tárgynyeremény

🥉 III. díj:

GoPro kamera és értékes tárgynyeremény

BEADÁSI
HATÁRIDÓ:

2022. április 20.

A kiválasztott pályaművek bemutatásra kerülnek a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon!

KÖVETELMÉNYEK

KÖVETELMÉNYEK

A zsűrizett és kiállításra javasolt fotók megtekinthetők lesznek a 2022. évi Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál idején.
A pályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására 2022 május 28-án, a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál díjátadóján kerül sor a Gödöllői Királyi Kastélyban.

A fotók felbontását a Kiíró nem kívánja meghatározni, ezzel hangsúlyozva, hogy az értékelés mozgatórugója nem a technika, hanem a kreativitás. Ugyanakkor fontos, hogy az elektronikus formában beküldött fotók nyomtatásra alkalmas minőségűek legyenek, méretük egyenként minimum 2 MB legyen. A fotókat JPG formátumban kérjük beküldeni.

A fájl neve a következő formátumot kövesse: palyazoneve_kategorianeve_ kepcime.jpg
Pl.: kovacspeter_csoportos_telihangulat.jpg

A pályázónak a lent található űrlapot hiánytalanul szükséges kitöltenie, hogy véglegesíthesse a nevezését. Minden beküldött fotóhoz ki kell töltenie a készítés időpontját, helyszínét, valamint a kép címét. A Kiíró fenntartja a jogot, hogy a pályázatokat saját szempontjai alapján megszűrje, és a pályázatban szereplő témától jelentősen eltérő, illetve oda nem illő pályázatokat külön értesítés nélkül kizárja. A pályaműveket a Kiíró felhasználhatja a későbbi, a Fesztivált és annak programjait népszerűsítő kommunikációjában.

A pályázónak minden fotó mellé leírást kell mellékelni, amely tartalmazza a készítés időpontját, helyszínét, valamint a kép címét. A Kiíró fenntartja a jogot, hogy a pályázatokat saját szempontjai alapján megszűrje, és a pályázatban szereplő témától jelentősen eltérő, illetve oda nem illő pályázatokat külön értesítés nélkül kizárja. A pályaműveket a Kiíró felhasználhatja a későbbi, a Fesztivált és annak programjait népszerűsítő kommunikációjában.

Regisztráció

Regisztráció

A jelentkezés lezárult!

Köszönjük a részvételt!